top of page

Steunzolen zorgen voor een betere drukverdeling onder de voeten en voor standsveranderingen, waardoor pijnklachten afnemen of zelfs verdwijnen. Veel lichamelijke klachten vinden namelijk hun oorsprong in de stand van de voeten. Hiermee bedoelen wij niet alleen voetklachten, maar ook klachten aan de enkels, knieën, heup en/of rug.

Tijdens deze afspraak bespreken we rustig wat de klachten zijn. Een verwijzing van huisarts of medisch specialist is niet noodzakelijk, maar wel handig. Hier staat namelijk de medische indicatie op vermeldt.

Nadat de klachten besproken zijn, voeren we een fysiek voetonderzoek uit. Tijdens dit onderzoek kijken wij naar:

  • De vorm en stand van uw voeten, enkels, knieën, heup en rug.

  • Bewegingsmogelijkheden van de voeten en gewrichten.

  • Pijnpunten.

  • Loopanalyse d.m.v. digitale drukmeting.

Bij de Sport Performance Club proberen we zo goed mogelijk de oorzaak van de klacht te ontdekken, zodat we de klacht voor de langere termijn kunnen oplossen.

Indien er een blessure is of uit de analyse blijkt dat je extra ondersteuning nodig hebt, kunnen wij een podologische steunzool aanmeten. Deze zool wordt op de nieuwste manieren vervaardigd door middel van de scan die tijdens de intake is gemaakt. Deze steunzolen vallen onder het aanvullende pakket van uw verzekering, raadpleeg je verzekering voor de exacte vergoeding.

Deze individueel gemaakte zolen worden ontworpen en geproduceerd volgens de nieuwste methodes.

bottom of page